Skrattanfall och hungrig hamster

Hade lite tid över och surfade in på Youtube en stund. Då hittade dessa hysteriskt roliga klipp på Youtube. Mkt underhållande! Jag skrattade nästan så att jag grät.



1) Skrattanfall i SVTs nyheter




2) Falling model





3) Hamster piano and pop corn


Påskpynt

Ja, då var det dags för påsk igen. Känns lite småmysigt sådär, tycker att det är en glad och färggrann högtid även om jag inte firar så jättemycket. Jag antar att det blir ett och annat påskägg, kanske lite påskmat.

Personligen blir det inte att jag pyntar så mycket hemma till påsk, beror nog på att helgen passerar så snabbt. Tänker alltid varje år att jag ska köpa lite påskprylar efter att helgen är över, då det mesta reas ut. Men när väl påsken är över känns det bara onödigt och köpa en massa. Jag menar, då är det ju ett helt år fram tills nästa påsk. Jag har precis samma dilemma när det är jul. Samma problem.

Ja ja, men jag tycker ändå att det är roligt att titta på påskpynt. Har faktiskt hittat lite roliga och söta saker som jag tänkte att det kunde vara kul o dela med mig av. Allting är inte kycklingar och ägg, jag hittade lite vardagliga saker som både passar in under påsk, men som även kan användas hela året (om man så vill).

image59


Inköpslista
Brukar du påskpynta? Hur ska du fira påsk iår?


Shoppa te

Jag har hittat en jättebra webbutik som säljer te... en massa olika sorters te! Te Allén är relativt nyöppnad (tror att den öppnades i november 2007 någon gång) och drivs av en tjej som kommer härifrån Karlstad. Hon var faktiskt med som utställare under Wettergrendagen. Det var så jag fick nys om denna underbara lilla te-shop!

Det som är bra med butiken är att man kan handla med gott samvete, då teerna är ekologiska och fairtrade märkta. En annan bra grej är att man kan beställa hem smakprover, om man inte riktigt kan bestämma sig. Jag tror att jag har bestämt mig iallafall, det blir nog två sorter... Mambo Jambo och Kalabria. Jag luktade på dessa teer när jag besökte hennes monter, de luktade supergott! Dock hann jag inte köpa, det var tydligen två väldigt populära smaker.

Blev lite sugen på te nu faktiskt... tror jag tar mig en kopp...



image58

Tårtkalas!

Hipp hipp hurra! Jag firar 100 besökare! Som tack för att just du besöker min blogg bjuder jag på tårta, inte vilken tårta som helst utan pannkakstårta! Hoppas att det smakar och välkommen tillbaka.
image57

Pannkakstårta


Ingredienser


2.5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
0.5 tsk salt
2 msk smör
200 g frysta hallon
250 g Arla Köket Kesella kvarg vanilj
2 dl Arlaköket vispgrädde

Gör så här

1.
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Smält smöret i en stekpanna. Häll ner det i smeten.

2. Grädda 8 pannkakor i stekpannan. Låt dem kallna. Tina hallonen. Mosa hälften och blanda med Kesella kvarg. Lägg ihop pannkakorna med hallonkrämen mellan till en tårta. Vispa grädden. Klicka den på tårtan och lägg på resten av hallonen vid serveringen.

3.
Mumsa på!

"Vakna!"

Hittade den här söta tecknade filmen där man får följa en katt som väcker sin husse, eller rättare sagt FÖRSÖKER väcka sin husse. Går ju sådär, tills katten kommer på en briljant idé...Om du har katt kommer du nog att känna igen dig (till större delen av filmen iallafall). Klockrent!



Litet fotouppdrag

Idag är det återigen dags för den årliga entreprenörsdagen på Karlstads universitet, Wettergrendagen. En dag där nyföretagande och entreprenörskap står i fokus. På mässan får man möjligheten att träffa unga entreprenörer från Ung Företagsverksamhet, nya företagare och på så sätt bli inspirerad!

Förutom att mingla runt bland kreativa människor och spännande montrar kan man även gå på föreläsningar. I år har man faktiskt bjudit in ingen mindre än skivbolagsbossen Bert Karlsson, en man som verkligen vågar säga vad han tycker. Dessutom kommer Jane Walerud (serieentreprenör och företagsledare) och Teo Härén (kreativitetscoach).

image52
Bert Karlsson


image49
Jane Walerud

image50
Teo Härén


Lilla jag har nu fått den stora äran att dokumentera hela dagen, det vill säga gå runt och fota allt och alla. Jag ska fota över 200 montrar samt föreläsare och besökare. Jag kommer att få fullt upp men det kommer att bli kul! Ska tillägga att jag inte kommer att fota helt ensam, en kompis till mig ska oxå hjälpa till. Skönt att ha någon att umgås med under dagen då vi kommer att vara där från 7.30-17.00.

Ska försöka lägga upp lite bilder ifrån mässa här på bloggen i slutet på veckan.





Inred din drömlägenhet

Kommer du ihåg Åhléns julkampanj där du kunde pynta ett vardagsrum? I veckan lanserade Åhléns, i samarbete med reklambyrån King, det interaktiva Åhlénshuset där du kan möblera rum efter tycke och smak. Efter att du har dekorerat/stylat ett rum kan du spara det på en egen sida och/eller skriva ut inköpslistor.
image48
Foto: Skärmdump från Åhléns.se

Andra bokleveransen!

Äntligen! Böckerna som jag beställde från Bokus har kommit, tog lite längre tid än vad jag hade beräknat. Jag antar att det har och göra med bokrean... på något sätt.

Ytterligare fem böcker i min bokhylla, lite pocket och lite facklitteratur. En bra mix eller hur? :)

image44
Foto: Eget kollage


"80 romaner för dig som har bråttom"
. Något av ett spontanköp, men ett roligt sådant. Bokens författare, Henrik Lange, har sammanfattat 80 kända romaner, alltifrån Alfons Åberg till Sagan om Ringen, i serieform där varje verk har kortats ned till en endaste sida... på endast fyra serierutor! Så flummigt men ändå så genialiskt. Snyggt tecknat också :)




image45


Foto: Eget kollage


Från golv till tak: renovera din lägenhet själv. En slags handbok med lättförståeliga steg-för-steg-beskrivningar kring allting som har med lägenhetsrenovering att göra ex tapetsering, målning, golvslipning och kakelsättning. Den tar upp hur man ska tänka innan man startar och hur man sedan utför arbetet. Nu bor min sambo och jag i och för sig i en hyresrätt och kan inte riktigt använda boken ännu. Men förhoppningsvis köper vi en bostadsrätt längre fram.. och då kommer verkligen Caroline Salzingers bok till sin rätta användning. Längtar redan...



image46
Foto: Eget kollage


Whisky: Från Bladnoch till Highland Park. Den här boken köpte jag till min sambo som är whiskyentusiast. Författaren Michael Jackson är tydligen en välkänd och kunnig öl- och whiskyskribent. Boken är inte som andra whiskyböcker, den är inget uppslagsverk. Här får man istället följa författaren på hans resa genom Skottland och lära sig mer om platserna där whiskyn blir till. Jag är överhuvudtaget ingen entusiast av whisky men på något sätt tilltalade den även mig... visuellt. När jag bläddrade i boken fastnade jag direkt för fotografierna. Boken är fylld av vackra landskapsbilder.





image47

Foto: Eget kollage

Sen hittade jag som sagt var två pocketböcker också, Fågelbovägen 32 och Parfymen. Dessa köpte jag dock inte på rean. Om du vill veta vad böckerna handlar om kan du läsa det här och här.

Har du fyndat någonting på årets bokrea?

Andra inlämningsuppgiften

Andra inlämningsuppgiften i kursen digital bildbehandling. Den här gången gällde det att nyttja de olika färgverktygen i Photoshop och på så sätt lyfta och förbättra ett foto.

Jag valde ett foto som jag tog i höstas, en tidig oktobermorgon. Bilden blev inget vidare, matt och med riktigt dassiga färger.

Före

image41



Efter

image42


Tycker att jag lyckats skapa en känsla av kylig morgon, lyfta fram färger och ge bilden lite högre kontrast.
Vad tycks?

Vårnytt från Marimekko

image39

Jag fullkomligen älskar den nya vårkollektionen av fondtyger från Marimekko. Mönstren är fantasifulla, inspirerande, glada och färgsprakande. Färgnyanserna sträcker sig från grönt, rosa, orange och röd till blått, brunt och svart.

En av mina favoriter är det gröna tyget med kossorna. Designern bakom heter Miina Äkkijyrkkäs och hon beskriver tyget, Kevätjuhla, som en hyllning till friheten och våren, och till alla som vågar hoppa på något nytt och spännande.

Fondtygerna som jag valt ut ovan är bara en bråkdel av allt nytt som Marimekko lanserar nu i vår, för att se fler besök Marimekko. Om du är sugen på att piffa upp en av dina väggar (eller varför inte flera?!) med en färgklick shoppa loss på 4her, de har ett brett utbud.

image40

Tidsfördriv

image38

För någon dag sedan blev jag introducerad till "Winged Bullet", ett gratis flash-spel som går ut på att hålla en bevingad kula i luften så länge som möjligt och undvika olika hinder. Faktist riktigt roligt när man börjar få kläm på hur det hela fungerar. Ju längre man klarar, ju mer poäng får man givetvis.. och självklart finns det en highscore. Mitt rekord just nu är 2460. Prova och se ifall du kan slå mitt rekord. Lycka till!

Spela här

A piece of cake

image37

Leila Lindholm ska äntligen släppa en bakbok!
"A piece of cake" kommer att innehålla alla de där härliga recepten från Leila Bakar, alltifrån småkakor och tårtor till matbröd.

Kommer ut någon gång i maj, du kan bevaka boken på Bokus om du vill veta exakt när boken släpps :)

RSS 2.0