Kreativt och vridet

image124
Som jag nämnt tidigare läser jag en distanskurs i digital bildbehandling. Just nu håller jag på att lära mig hur man på bästa sätt retuscherar och manipulerar bilder... ja att göra montage och fotoillustrationer av olika slag helt enkelt. Här krävs det verkligen att man är kreativ och med tungan mitt i mun.

En person som fixar detta riktigt bra är Anders Jensen, en otroligt duktig photoshoppare som har just manipulering av bilder som specialitet. Han har till och med utsetts till främste photoshoppare på Photoshopsajten Worth1000 och hans bilder har förekommit i allt från tidningar och böcker till tv-program över hela världen.

Anders driver designfirman Norrit Design och om du är nyfiken på hur man kan förvrida verkligheten och skapa fantasifulla bilder tycker jag definitivt att du ska kika i bildgallerierna på firmans hemsida. Det har jag gjort och jag blev verkligen imponerad. Får du inte nog? Kolla in Worth1000 också! Riktigt kreativt och vridet :) Där kan du även ställa upp och tävla med ett eget bidrag om du känner för det.

image125
Foton: Anders Jensen och Norrit Design

Livsstil med gott samvete

image123

  • Flasköppnare tillverkad av 100% återvunnen aluminium, Wilma & friends
  • Handgjort vitfärgat bambufat, Wilma & friends
  • Ekovänlig tygväska, Forever21
  • Miljövänliga bomullshanddukar och tvålar, Pug-Store
  • Livsstilstidningen med miljöfokus, Ecoqueen
  • Handgjorda limefärgade salladsbestick i miljövänlig bambu, Wilma & friends
  • Organiskt te, Pug-Store

Efterlysning

image121

Vart har sommaren tagit vägen?

Camilla + Karin

image115

Vad händer när Camillas figurer möter Karins handdrejade stengods? Det unika samarbetet mellan illustratören Camilla Engman och keramikern Karin Eriksson visas i utställningen Camilla & Karin presenterar: Mr Black & Mme Ochre. Det är en utställning som pågår på Karins egna butik manos på Överjärva Gård i Solna, där hon säljer utvald design och konsthantverk.

Camilla och Karin träffades via sina bloggar och har sedan dess låtit sig inspireras av varandras sätt att arbeta. Samarbetet har redan vuxit fram under ett år av diverse resor mellan Göteborg, Stockholm och Istanbul.

Utställningen pågår fram till den 7 juni 2008 och kollektionen kan faktiskt köpas på plats i butiken eller online.


                    

Foto: Pressbilder från Karin Eriksson och Flickr

Ljus nyhet från Jellybean


image107

Tidigare idag surfade jag runt på Kent Designstore och till min förtjusning
uppmärksammade jag att JellyBean-familjen har fått en ny medlem, ljuskulan.
Det är en handgjord rund ljuslykta i glas och som finns i hela sju olika färger.
Samma underbara färgskala som övriga JellyBean-produkter.
Gulligt!

Destination Japan


MoMA (The Museum of Modern Art) i New York har en webshop MoMA Store som du bara måste surfa in på. Där finns det mesta inom design och inredning, alltifrån möbler och böcker till spel och smycken. Nu har MoMA Store satsat på speciella produkter inspirerade av Japan och formgivna av japanska formgivare. Kollektionen går passande under namnet Destination Japan.

Nedan har jag listat några av mina favoriter ur kollektionen. Jag gillar framför allt tallrikarna som liknar pratbubblor och de "splashande" skålarna.


image105
image102
image103
image106
Foton: MoMA Store

Roliga och glada plåtburkar

Jag har länge letat efter någon slags burk eller liknande som jag kan förvara mitt te i. Jag tycker det är så trist att ha kvar mitt te i orginalförpackningen, den är ju oftast så tråkig och inte det minsta dekorativ.

Nu har jag hittat en perfekt plåtburk, som är både praktisk, rolig och glad. Den kommer ifrån Dixie Interiors, ett företag som visade sig göra plåtburkar för det mesta. Alltifrån diskmedel, flingor, kaffe och sysaker till spelkort, bönor och skovård. En hel serie av burkar, från stora till små.

En del av Dixies sortiment av plåtburkar finns bland annat hos Inreda och Mixin.


image95

Foto: Eget kollage, bilder från Dixie


Levande typografi

Åh, jag har hittat en grymt fin pop-up bok där bokformgivaren och grafiska designern Marion Bataille tar med dig som läsare igenom alfabetet, bokstav för bokstav. Helt enkelt levande typografi! Magiskt!

Boken heter ABC 3D och går att bevaka på Bokus (inget datum när boken ska släppas tyvärr) men om du vill ha boken redan nu finns den på Amazon för endast ett par dollar. Definitivt ett måste i min bokhylla iallafall, speciellt då jag gillar typografi.



Leila bakar

image94

Foto: Recept.nu


Ikväll är det äntligen premiär för Leila Lindholms nya bakprogram "Leila bakar"som startar i TV4+  kl. 21.00. Verkligen efterlängtat om du frågar mig då Leila är en av mina favoritkockar! I det allra första avsnittet ( av sammanlagt åtta avsnitt) bakar Leila en amerikansk bröllopstårta, en engelsk redberry trifle cake och amerikansk-kinesiska lyckokakor.

Lycka till med bakandet!

Naturliga smaker

image91image92

Foto: Cloetta Fazer



Varför inte passa på att blogga om ännu en ny
produkt på marknaden när jag ändå är i farten. Denna gången handlar det mer om själva innehållet och inte så mycket om förpackningen visserligen...

Du kanske minns att Malaco lanserade sitt nyttiga godis "Truly" förra året. Nu får de konkurrens av ingen mindre än Cloetta. De kontrar med sin nya och nyttiga godispåse "Tutti Frutti Naturals", ett lite mer exklusivt godis med helt naturliga och fräscha smaker, inga som helst konserveringsmedel eller konstiga färgämnen. Det låter ju riktigt bra eller hur?!

Enligt Dagens Media kommer denna lanseringskampanj bli en av Cloettas största... någonsin! Spännande! Och förhoppningsvis väldigt mumsigt... ja då tänker jag på godiset då :)

Vilken föredrar du, Malaco's Truly eller Cloettas Tutti Frutti Naturals?

Grumme i nya kläder

image89

Foto: Packnyheter


Nu i maj kommer samtliga produkter under
det folkkära varumärket Grumme lanseras med nytt utseende och design - helt enkelt en helt ny och fräsch profil. Tanken är att produkterna ska lyfta fram Grummekänslan tydligare och att hela sortimentet ska harmoniera bättre.

Den nya förpackningsdesignen har tagits fram av reklambyrån Identity Works som bland annat har designat kända varumärken såsom Arla, Telia, Olw och ny senast ICAs nya serie "I love eco" med ekologiska varor. Senare i maj kommer även de nya förpackningarna att visas i en speciell tv-reklam, producerad av reklambyrån Grand.

Vad tycker du om Grummes nya design?

Multifunktionellt

image86

Foto: Höganäs Keramik



Höganäs keramik har lanserat en ny
och spännande serie, Multi. Höganäs keramik beskriver den själva som:

 "En multifunktionell serie som blir vad du gör den till
och som förändras i takt med ditt humör.
Lekfull, överraskande och omväxlande".


I serien ingår nio delar med allt ifrån mattallrikar, muggar, serveringsfat och olika skålar. Min personliga favorit är nog kannan då har en underbar lekfull form. Färgskalan består av klara färger och glasyren är högblank. Alla delar finns i basfärgerna Vacation Blue, Picnic Green, Really White och Almost Black. Serveringsskål, skål på fot och mugg kan du även hitta med den glada uppstickarfärgen Yippie Yellow.

Just nu kan du vinna serveringskålen från Multi, allt du behöver göra är att besöka Höganäs keramik och säga vad just du tycker om den nya multifunktionella serien. Absolut värt ett besök, lycka till!

Söt design av Bengt & Lotta

Bengt & Lotta är ett svenskt företag som pysslar med både illustrationer och design av inredningsprodukter för hemmet. För mig blev det kärlek vid första ögonkastet, fastnade framför allt för de söta ljusstakarna och de roliga brickorna... man kan inte ha för många brickor! Bengt & Lottas produkter kan du bland annat hitta hos Frapp och formodesign.com

image85

Foto: eget kollage, bilder hämtade från Bengt & Lotta AB


RSS 2.0