Tävling

Första uppgiften i kursen var en tävling där vi skulle skapa eller designa kulturtavlor (affischplatser på lyktstolpar typ) som ska marknadsföra MKFC Stockholms Folkhögskola i Stockholm. En riktig beställare/kund alltså, dvs vinnaren skulle få sitt bidrag uppsatt på riktigt!

Här är mina bidrag :)

För att se mina kurskamraters fina bidrag klicka här.

Nu är tävlingen avslutad. Tyvärr visade det sig att ingen fick sitt bidrag uppsatt...

 

Juryns utlåtande:

"Inget av bidragen har alla de kvaliteter som uppdragsgivaren söker. Därför kommer inget av bidragen att publiceras som kulturtavlor. Vi vill ändå göra två hedersomnämnanden. Dessa bägge belönas med återbetald kursavgift, 800 kr."

 

Anna-Karin Mäki. GRATTIS! Med motiveringen:
"Lugnet, den fria naturen och friska luften andas av frihet.En alternativ studiemiljö som kan locka många."


 

Den andra personen blev faktiskt jag själv (med bidraget längst åt höger). Överraskande men självklart jättekul!
Motiveringen för mitt bidrag: "En mycket genomtänkt och välgjord form kännetecknad av enkelhet och elegans".

Måste tala om att alla andra i tävligen också var jätteduktiga! Skynda in och kika här.

"Kursansvarig tillägger att tävlingar som anordnas för att välja bästa design inte alltid slutar med att vinnande bidrag tas i produktion (vare sig det rör sig om arkitektur, industriell design, grafisk design mm). Alla bidrag hade sina styrkor, men de som mest tilltalade oss var de två nämnda ovan. En kommentar: En tävling har egentligen ett inbyggt problem med kommunikation; briefen är allt man har att gå på. Ett riktigt uppdrag skulle ha kännetecknats av kommunikation med uppdragsgivaren: det är ett måste för att man ska kunna kommunicera rätt sak visuellt. Som läroprocess är denna tävlingsuppgift lyckad - ta med er lärdomen om att kommunicera med uppdragsgivaren så att ni är på samma sida.

Tack för era bidrag och bra jobbat!"

 


Dags igen

Ok nu är det dags att få fart på min blogg igen! Som du säkert märkt har jag inte varit särskilt aktiv, beklagar verkligen detta.

Liten uppdatering av läget just nu:

1) Student. Påbörjat en kurs i Visuell kommunikation, en fortsättningskurs på Desktop Publishing (som jag läste hösten -08, en för övrigt mycket bra kurs!) Kursen är även denna på distans via MKFC Stockholms folkhögskola. Läs mer om kursen här. Under kursens gång kommer vi att ha en del inlämningsuppgifter och dessa kommer jag att publicera här på min blogg, så att du kan följa mitt arbete om du vill :)

2) Egen företagare. Sedan juli detta år är jag egen företagare! Har startat designbyrån Finurlig form tillsammans med min underbara och goda vän Josefine. Detta som en följd av vår stora passion för grafisk form, älskar färger och former av alla de slag. Målgruppen för vår verksamhet är framför allt mindre företag och föreningar, men givetvis är alla andra också välkomna.

3) Telia. Arbetar fortfarande som kundtjänstmedarbetare på Telia. Svarar på frågor som rör folks fakturor. Kanske inte så spännande, eller jo lite kanske ;) men ett helt ok extrajobb.

Jahopp, då vet du vad jag gör just nu.
Så, nu kommer jag att försöka göra iallafall något eller några inlägg i veckan på min blogg. Både visa upp det jag gör på kursen, men även annat smått och gott.

RSS 2.0