Första bokleveransen

Jag har shoppat lite på bokrean.. fick bli shopping helt på nätet detta år. Hittade böcker på Bokus och Adlibris.
Det är så roligt med nya böcker, första gången man bläddar i dem.. såå spännande och så luktar det så "nytt" på något sätt. Första leveransen från Adlibris kom igår, beställde två böcker.


image35


Vin. Helt enkelt.
Ja, helt enkelt en bok om vin. Min sambo och jag gillar vin och så, men tyvärr kan vi egentligen inte så mycket om denna dryck. Den här boken passar oss nog perfekt. Författaren heter Matt Skinner, arbetar faktiskt på Jamie Olivers restaurang Fifteen i London. I denna bok berättar han på ett superenkelt sätt hur man exemepvis smakar på vin, om de olika druvorna och om var och hur vinet tillverkas och lagras. Väldigt lättöverskådligt och basic fakta, snygga bilder med :) Vi kommer ju att bli proffs på vin, hehe... borde man ju ordna vinprovning senare.

Leilas guldkant på vardagen.
Leila Lindholms allra första kokbok (hennes andra köpte jag under förra årets bokrea). Gillar henne då hon är så färgstark och sätter sin egna personliga touch på maten hon tillagar. Boken innehåller lättlagade och goda recept, alltifrån klassiska rätter, desserter, coctails och mumsiga tilltuggoch framför allt helt underbara bilder. Ett annat stort plus med boken tycker jag är fotografierna. Helt underbara bilder! Man blir verkligen insprirerad av att laga mat när man tittar i boken.

Nu väntar jag på andra bokleveransen, borde komma i början på nästa vecka. Nice...



I love Björn!

Vem har inte missat att den unga stand up komikern Björn Gustavsson medverkar som sidekick under melodifestivalen?! Han är lätt den bästa komikern just nu, såå grym och såå söt med sitt blonda, lockiga hår :)


Björn Björn Gustafsson sjunger playback till Haddaway





Björn sjunger en kärlekslåt


Första inlämningsuppgiften

Nu har jag lämnat in min första uppgift i kursen digital bildbehandling. Uppgiften var relativt simpel, den gick ut på att man helt enkelt skulle ta ett foto och bildbehandla detta utefter vad vi hittills har gått igenom och lärt oss under kursen exempelvis ljus- och färgjusteringar. Desstuom skulle vi spara bilden för publicering på webben.

Jag valde att bildbehandla ett foto av en humla. Fotot är taget i en vildvuxen trädgård, i somras.


Före

image32




Efter

image33


Från början var bilden ganska grå och trist, humla och blomman var heller inte så synliga. Jag valde att öka kontrasterna i bilden och lyfta fram humlan och blomman genom att lägga en mörka markering runt bilden. Desstuom ökade jag färgkontrasten på blomman för att ge den en starkare färg. Jag tycker att bilden blev mycket mer levande och spännande efter bildbehandligen.

Vad tycker du?

Cloverfield - skakande coolt

Igår var jag och såg filmen Cloverfield på bio. Oj oj vilken film. Hmm... kanske ska dra handlingen lite kort....

Rob ska flytta till Japan och hans vänner håller en överraskningsfest för honom i hans lägenhet på Manhattan i New York. Robs bästa vän Hud dokumenterar hela festen med en videokamera för att filma vad som händer och intervjua Robs vänner. Plötsligt ljuder en stor smäll över hela Manhattan och folket samlas ute på gatorna för att till sin stora förvåning upptäcka att ett stort monster belägrat stora delar av staden och är i full färd med att förstöra den. Genom Huds handhållna kamera får vi sedan följa händelseförloppet och vännernas kamp att undslippa jättemonstret.

image28


Mm... va tyckte jag då? Filmen var Jag tyckte att Cloverfield var riktigt bra. Jag blev kanske aldrig riktigt rädd men sättet som filmen är gjord på, att den skildras genom huvudkaraktärernas ögon med en skakig handkamera, gör att det ändå blir spännande. Jag tyckte att detta medförde en mer närhet än andra filmer, man får se den här händelsen ur några vanliga människors ögon. Vi vet lika mycket som dem och vi ser precis allt som de ser. Stundtals blev det ganska jobbigt och titta när kamera hela tiden rörde sig hit och dit, upp och ner. Men filmmakarna har lyckats bra, det känns äkta.

Så.. i det stora hela, en skön filmupplevelse. Mycket bättre än förväntat. Snyggt upplagt och underbara tekniska effekter och ljudeffekter. Se den på bio, helt klart värt pengarna.



Spinna på, ett och två

Nu har jag verkligen kommit igång med träningen. För ca 2 veckor sedan blev jag medlem i Karlstads universitets egen idrottsförening, KAUIF. Här kan man träna allt ifrån styrketräning, powerbox, step, aerobics, balans och spinning. Min koordination är inte den bästa så step och aerobics är absolut ingenting för mig. Jag är värdelös på att komma ihåg alla dessa kombinationer och konstiga rörelser. Jag kommer framför allt att fokusera på spinning- och styrkepass då de är roligast och passar mig bäst. Jag förbättrar både min kondition och styrka på ett enkelt och smidigt sätt.

image27


Jag funderar på att skaffa mig en ordenlig spinningutrustning, dvs ett par bra spinningskor :) Har kollat runt på stan men utbudet var ingen höjdare... dock hittade jag betydligt fler skor på nätet. Kan tipsa om två sajter som jag hittade och som har ett bra utbud av skor:
Cyclecomponents
BikeBuster

Ett annat tips som jag har är att statsa på märket Shimano då jag har läst på diverse forum etc att det ska vara det allra bästa och privärda märket vad gäller spinningskor.


image25
Shimano SH-FN21, Bild från Cycklecomponents


För att jag ska få bättre koll på min träning använder jag mig av sajten FunBeat, den är superduperbra och framför allt gratis! FunBeat fungerar som en träningsdagbok där du kan fylla i uppgifter såsom vad du tränat och hur länge etc. Det finns möjligheter att sätta upp träningsmål och rita upp eller hitta träningsrundor där du bor samt skriva träningsblogg. I like it a lot! Testa du med vetja! Sa jag att det är gratis? :)

I helgen blir det nog att jag tar en paus i från träningen, kanske tar någon promenad om det är fint väder.
Godis? Självklart!
Lycka till med din träning!

RSS 2.0