En extra touch

Trista väggar hemma? Varför inte piffa upp med en schablon, i vinyl! Det är något som jag definitivt kommer att göra inom en snar framtid. Kanske inte precis just nu, min plånbok tillåter inte den typen av utgifter för tillfället. Men jag gillar verkligen konceptet, att fästa en schablon direkt på väggen utan att behöva måla. Enkelt! Snyggt! Coolt!

När jag bläddrade i tidningen Tryck, värmlands egen nöjestidning, hittade jag en liten notis om inredaren Marina Molin som startat sajten Marinas, där hon säljer schabloner. Det unika med den här idén är att jag som kund kan beställa nästintill vilket mönster och storlek på schablonen som jag vill. Det låter väl hur bra som helst, eller hur?


image18
Bild: Marinas


Det finns en annan sajt, Wallconcept, som jag gillar lite extra, då det gäller schabloner. Där kan du hitta otroligt snygga och speciella schabloner. Me like!

image23
Bild: Eget kollage, schablon är hämtad från Wallconcept


Extrem makeover

Någon annan som tycker att det är spännande med retouchering av fotografier? Om du inte gör det kommer du nog att bli tycka det nu.. jag säger bara det, kolla in filmen!

Filmen är inte speciellt ny, den har väl legat ute på Youtube ett tag, men jag fascineras av den varje gång jag tittar på den. Personen bakom heter Rodrigo Bressane och på hans hemsida kan du hitta fler otroliga retoucheringar.



Få överblick över dina smycken

Visst är det roligt med smycken, men vart ska man förvara alltihop?
Varför inte skaffa ett smyckesträd!

image31

1. Dekorativt smyckesträd i silver, 125 kr, Åhléns
2. Hängare från Pluto, 129 kr, Favoritsaker
3. Smyckesträd i aluminium, 399 kr, designonline, Duka och Cervera
4. Hängaren Branch i gjutjärn, 179 kr, Bosign och Village
5. Färgglada trädet Statist, 59 kr, IKEA
6. Svart smyckesträd, 345;-, Russinnet

Fotogalleri

Som jag har nämnt tidigare är jag amatörfotograf. Jag försöker att fota så mycket som möjligt. Tänkte att jag skulle tipsa om mitt fotogalleri på Flickr, så att du får se hur det går för mig. Kommentera gärna mina bilder!

Nu har jag börjat ägna mer och mer tid åt att arbeta med mina bilder i Photoshop också. Under våren ska jag gå en kurs i digital bildbehandling, just för att lära mig lite tips och trix på hur man kan arbeta men sina egna bilder. Jättekul!

Här är några bilder som jag tagit, just dessa har jag arbetat med i Photoshop (exempelvis med färgjusteringar). Orginalbilderna kan du hitta i mitt fotogalleri.



sjo1




image29




hund1


Ett nytt försök

Oj, jag försvann visst där ett tag... jag beklagar. Jag har haft såå mycket att göra och har därmed inte hunnit med att skriva i bloggen. Nu ska jag försöka igen. Jag vill verkligen.

En liten uppdatering om nuläget kanske:

Jag...

... är inne på min sjätte och sista termin på Multimediaprogrammet, snart dags för mig att skriva c-uppsats.
... har börjat arbeta extra på studenttidningen Citrus
... ska läsa en kurs i digital bildbehandling... Photoshop helt enkelt.
... är arbetssökande, måste hitta ett jobb till sommaren!
... ska bli bättre på att fotografera, läser en massa böcker samt övar och övar!

Så nu vet du det...
Ja, det får räcka för idag!

Ciao

RSS 2.0